solutions

Identificatie en benaderingvan nieuwe leveranciers

Er zijn vele redenen waarom u kunt besluiten op zoek te gaan naar nieuwe leveranciers. Een aantal voorbeelden:

  • Uw bestaande Chinese leverancier is te duur worden geworden door de hoge transportkosten
  • Uw bestaande leverancier slaagt er niet in uw producten op tijd te leveren
  • U wilt de fysieke afstand tussen u en uw leverancier verkleinen om zo uw ecologische footprint te verminderen

U wilt in contact komen met nieuwe leveranciers, die met kwalitatief hoogwaardige producten leveren tegen een aantrekkelijke prijs? Business Boost heeft hiervoor een stappenplan ontwikkeld waarmee we al meer dan 100 bedrijven hebben ondersteund.

Maak een afspraak

Hoe het werkt

approach

U kent uw huidige leveranciers en weet aan welke eisen nieuwe leveranciers dienen te voldoen. In het eerste gesprek stellen we gezamenlijk het profiel op van deze leverancier. Ook bepalen we uit welke landen een nieuwe leverancier zou kunnen komen, zodat Business Boost in deze landen aan de slag kan.

U kent de specificaties van de producten die u wilt inkopen en tegen welke prijs. In het eerste gesprek komt dit aspect tevens aan de orde, op basis waarvan een offerteverzoek opgesteld wordt.

Op basis van het profiel identificeert Business Boost minimaal 10 potentiële leveranciers die aan de criteria voldoen. Wij presenteren u een rapport met uitgebreide profielen van deze geselecteerde potentiële leveranciers.

Bij het bespreken van het rapport selecteren wij met u de 5 meest geschikte potentiële leveranciers. Tevens bespreken we of een nieuwe leverancier eerst een geheimhoudingsverklaring dient te tekenen, alvorens het offerteverzoek toegestuurd wordt.

Business Boost identificeert de juiste contactpersoon van de potentiële leveranciers op de shortlist en benadert deze met de vraag of ze geïnteresseerd zijn om een offerte uit te brengen op basis van het offerteverzoek.

Wanneer wij offertes hebben van alle geïnteresseerde potentiële leveranciers, analyseren wij deze met u. Op basis hiervan kunt u zelf het contact overnemen of kunnen wij u verder assisteren. Wanneer u de geïnteresseerde potentiële leveranciers bijvoorbeeld wilt bezoeken, kunnen wij ook een efficiënt bezoekschema voor u maken.

Wat u krijgt

U ontvangt offertes van nieuwe toeleveranciers waarmee u direct de samenwerking kunt oppakken!

OVERZICHT VAN LEVERANCIERS

  • Longlist van minimaal 10 potentiële leveranciers in de geselecteerde landen die voldoen aan de gedefinieerde selectiecriteria

INDIVIDUELE BEDRIJFSPROFIELEN

  • Profielen van de potentiële leveranciers, met gedetailleerde informatie over elk geïdentificeerd bedrijf

GEKWALIFICEERDE & GEÏNTERESSEERDE LEVERANCIERS

  • Offertes van de beste 5 leveranciers
  • Introductie bij potentiële leveranciers die offertes hebben uitgebracht en waarmee u de verdere onderhandelingen direct kunt starten

Geen irritatie meer over bestaande leveranciers!

We hebben al meer dan 100 selecties van leveranciers uitgevoerd.

Maak een afspraak